Goed aangekomen in Bolivia
Door: Sophie en Michel
Blijf op de hoogte en volg Sophie
15 Juli 2009 | Bolivia, Santa Cruz
Het is vreemd en vertrouwd om weer rond te lopen in Santa Cruz waar we toch 7 jaar hebben gewoond. Alsof je van de ene wereld in de andere bent gestapt. Vele dingen zijn hetzelfde gebleven zoals de manier van chaotisch rijden, voorrang geven, daar hebben ze nog nooit van gehoord. De mensen hier zijn nog steeds aardig en behulpzaam. Veel winkels en gebouwen herkennen we en geven een gevoel van thuiskomen. Veel is ook veranderd, sommige wegen zijn duidelijk verbeterd en onze pizzeria waar we altijd heen gingen is verdwenen.
Het weerzien met Monica (oppas), Pedro en Jessica was hartverwarmend. We kregen een kaart met "Welkom in Bolivia" en konden lekker bijpraten. Het Spaans zijn we nog niet vergeten.
Vandaag was Bauke jarig. Om vijf uur 's-morgens waren we alle vier klaarwakker door het tijdsverschil en kwam Inti om de vijf minuten vragen of we al gingen zingen voor Bauke. Natuurlijk hebben we voor hem gezongen en 's middags deden we dat nog een keertje in het Spaans bij Monica waar we de verjaardagen van Bauke en Jessica vierden. Allebei zijn ze nu elf jaar! En volgens Boliviaanse traditie moesten ze allebei een hap uit de taart nemen waarbij ze er natuurlijk een beetje in worden geduwd. Zie foto.
Het weer is prachtig, zonnig en 25 graden. Het is hier toch winter? vroeg Inti. Maar het kan hier ook goed koud zijn, dus we genieten nu maar van het zonnetje. We hopen dat jullie dat ook kunnen doen.
Volgende keer meer, saludos, Michel en Sophie, Bauke en Inti
PS: onze mobieltjes doen het hier niet, dus we zijn alleen per email bereikbaar.
16 Juli 2009 - 14:54
Peter Kampen:
Beste Michel en Sophie,
Een hele prettige vakantie gewenst. Geweldig leuk dat jullie de kans hebben om zo op je oude plek terug te komen. Wij zijn net terug van onze vakantie in NL en weer in Macedonia. Groeten, Peter -
16 Juli 2009 - 19:46
Marion Van Den Berg:
Hoi Michel en Sophie,
Heel veel plezier daar in het verre Bolivia. Zo te lezen hebben jullie het daar prima naar jullie zin. We wensen jullie een hele goede en leuke tijd daar.
Marion (en Hans) -
16 Juli 2009 - 20:58
Jackie:
he bauke gefeliciteerd he
met je verjaardag
is het leuk daar
ook gefeliciteerd van mijn pappa en mamma
groetjes jackie -
17 Juli 2009 - 09:56
Marco "de Mees":
Hallo allemaal,
leuk om te lezen hoe jullie het daar hebben. En natuurlijk mijn felicitaties voor Bauke!!
En een hap uit de taart is natuurlijk veel leuker dan op een stoel staan met een tolletje.
Ik ben al helemaal klaar voor mijn reis naar Costa Rica, ik heb me lekker ingelezen met mijn/jullie Marco Polo-gids!
Heb het leuk daar, en ik zal deze week nog meegenieten van jullie verhalen.
Groetjes, Marco. -
17 Juli 2009 - 12:09
Emmy:
Sophie en Bauke, allebei nog gefeliciteerd met jullie verjaardag. Die taarten zien er heerlijk uit. Geniet met volle teugen en ik zie uit naar het volgende bericht.Groetjes,
Emmy -
18 Juli 2009 - 16:14
Jan10:
Hoi !
Gefeliciteerd met alle jarigen !! Leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven !
19 Juli 2009 - 03:42
Rogier, Ami & Kids:
Hoi Michel en Sophie,
Gefeliciteerd nog met de verjaardagen. Leuk om te zien dat jullie weer in Santa Cruz zijn. En wat zijn al die kleine kinderen groot geworden!
Heel veel plezier nog daarginds!
Groeten Rogier, Ami & Kids -
04 Augustus 2010 - 17:48
Martine En Nina:
we waren even op jullie namen aan het googlen en dan vinden we jullie reisverslag! leuk!
Nog bedankt voor het kadootje voor Tygo!
groetjes van Martine Andre Nina en Tygo -
05 Augustus 2010 - 18:40
Martine En Nina:
Hai Martine Andre Nina en Tygo,
Bedankt voor jullie berichtje, erg leuk. Hoe kunnen we jullie terugmailen?
Groetjes Sophie, Bauke, Inti en Michel